Volg ons op social media:

Wedstrijdverslag MHV '81 DS1 - JuRo Unirek / VZV DS2

26 September 2020

Dames MHV’81 komen net tekort tegen VZV2

Ook in de derde competitiewedstrijd is het de dames van MHV niet gelukt om punten te pakken. Tegen JuRo Unirek/ VZV ds2 leek de ploeg van Van den Akker en De Gier lang op weg naar de eerste overwinning in de eerste divisie. In het slot van de wedstrijd ging het toch mis, waardoor de Millse ploeg met lege handen achterbleef.

Na het startsignaal kwam de wedstrijd wat rommelig op gang. Ook deze week leek de echte scherpte, door een aantal foutieve passes, te ontbreken. Na vijf minuten spelen stonden de bezoekers uit ’t Veld met 2-3 voor. Gedurende het vervolg van de eerste helft lieten de dames van MHV hun potentie zien. Het team kwam beter in het ritme. Verdedigend werd er hard gewerkt en aanvallend werden gemakkelijke doelpunten gescoord. Vooral Larissa Versteijnen wist namens de thuisploeg veelvuldig het net te vinden. Via 5-4 en 6-7 kwam de thuisploeg op een voorsprong  van 10-7. Het tempo lag hoog en er werd door beide teams snel en aanvallend gehandbald. Uiteindelijk gingen de ploegen met 13-11 de rust in.

In het eerste gedeelte na de rust bleef MHV de voorsprong behouden. VZV deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar lange tijd leek dit niet te gaan lukken. Steeds bleef de thuisploeg aan de goede kant van de score. Pas tien minuten voor het eindsignaal scoorde de bezoekers de gelijkmaker; 20-20. En daarmee bleek het verzet van de Millse dames ook meteen gebroken. Via 20-22, 21-23 en 22-25 eindigde de wedstrijd uiteindelijk met 23-27 op het scorebord.

Het was een harde les voor de thuisploeg, die ervaren heeft dat er 60 minuten lang goed handbal gespeeld moet worden om te kunnen winnen. Toch zagen de coaches veel lichtpuntjes. Het spel was zorgvuldiger dan de weken ervoor en de stijgende lijn lijkt daarmee ingezet. Volgende week, zaterdagavond 3 oktober, krijgt MHV een nieuwe kans om de eerste overwinning te pakken. In Breezand is Z.A.P. de tegenstander. De wedstrijd start om 20.00 uur.