Volg ons op social media:

Wedstrijdverslag MHV '81 DB1 - HC Groot Venlo DB1

27 September 2020

MHV ’81 DB1 wint openingswedstrijd

Na een aantal weken van hard trainen, goede oefenwedstrijden en vooral ook het wennen aan elkaar waren de meiden gisteren helemaal klaar voor de start van het seizoen. De focus heeft in de voorbereiding vooral gelegen op de nieuwe dekking en langzaamaan zijn de vragende blikken veranderd in zelfverzekerde koppies die weten wat ze moeten doen en echt hun mannetje staan achterin. 

Met dit vertrouwen startten we dan ook aan de wedstrijd tegen Venlo. Meteen in hun eerste aanval lieten we weten wie hier de baas was. Door goed verdedigingswerk kwam de bal bij Elke van Haren terecht die hem op de stropdas van Anke legde: het eerste doelpunt was voor ons en de toon was gezet!

De eerste helft lag het tempo constant hoog bij beide ploegen. Er werden een aantal snelle tegenaanvallen gespeeld en ook de dekking stond prima. We gingen de rust in met een kleine voorsprong.

In de rust konden we de koppies weer even bij elkaar steken en spraken we af dat we iets meer moesten gaan doseren. De snelle omschakeling liep prima, maar af en toe moeten we nog even leren afschakelen.

In de tweede helft kwamen we eigenlijk geen moment meer in gevaar. Hoewel we wat kleine foutjes in de dekking maakten, bleven we zelf ook lekker door scoren. Met een aantal prachtig aangespeelde lange ballen van Britt, konden we beetje bij beetje uitlopen op de meiden van Venlo.

Eindstand: MHV ’81 DB1 – HC Groot Venlo DB1: 25 – 20

We speelden een goede wedstrijd, waar we ook weer een paar leerpuntjes uit mee kunnen nemen. Iedereen wist vandaag haar doelpuntje mee te pakken en dat geeft de kracht van de ploeg nog maar eens aan. We trainen komende week weer lekker door en maken we ons op voor de 2e competitie wedstrijs volgende week tegen EHV!

Voor de wedstrijd werden de jaarlijkse teamfoto’s genomen, gestoken in de gloedje nieuwe shirts van sponsor van Lith Asperges Mill. Wij bedanken hen voor het vertrouwen dat zij stellen in onze vereniging.