Volg ons op social media:

Wedstrijdverslag Green Park Handbal Aalsmeer DS1 - M.H.V. '81 DS1

19 September 2020

Ook eerste uitwedstrijd eindigt in verlies voor dames MHV’81

Op zaterdagavond 19 september stond voor de dames van MHV’81 de eerst uitwedstrijd van het debuutseizoen in de eerste divisie op het programma. Het eerste damesteam van Green Park/ handbal Aalsmeer was de tegenstander. Net als MHV had ook Aalsmeer haar eerste wedstrijd verloren.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Beide teams wisselde balverlies en technische fouten af met vloeiende en snelle aanvallen. Het eerste kwartier voerde Aalsmeer de boventoon. Daarna kwam MHV beter in zijn eigen spel. Toch kon de ploeg van Van den Akker in die fase niet verder uitlopen dan twee doelpunten. Het geblesseerd uitvallen van steunpilaar Meike Weren was voor de Millse formatie een flinke domper. Tegen het einde van de eerste helft nam Aalsmeer het initiatief weer over, wat resulteerde in een 12-11 ruststand.

Ook tijdens de tweede helft was het stuivertje wisselen. De sterk spelende Evi Bens en Laura Swinkels maakten in de wedstrijd samen elf doelpunten, waarmee ze het team op sleeptouw namen. In de verdediging stonden Eef Toonen en Janne Nooijen hun mannetje. Het collectief was echter niet effectief en nauwkeurig genoeg om de tegenstand van Aalsmeer definitief te breken. Via 13-15 en 17-16 stond het tien minuten voor tijd wederom gelijk; 21-21. De laatste onrustige minuten waren in het voordeel van Aalsmeer. Zij bleven scoren, in tegenstelling tot de dames uit Mill. Ook een laatste tactische wijziging in de verdediging had niet het gewenste resultaat. Na 60 minuten handbal stond er 26-23 op het scorebord.

Hiermee heeft het team van Van den Akker en De Gier nul punten uit twee wedstrijden. Toch blijft het vertrouwen groot bij de ploeg en de technische staf. De competitie duurt namelijk lang, met nog 28 wedstrijden te gaan. Zaterdagavond 26 september is het tweede team van JuRo Unirek/VZV de tegenstander. De wedstrijd zal om 20.45 uur in De Looierij in Mill van start gaan. De Noord-Hollandse ploeg uit ‘t Veld staat na twee wedstrijden op een zesde plaats.