Volg ons op social media:

Koninklijke onderscheiding Martien van Katwijk

06 September 2021

Op zaterdag 4 september, tijdens de bbq 40-jarig jubileum Millse Handbalvereniging Mhv ‘81, werd Martien van Katwijk verrast met een koninklijke onderscheiding. Een onderscheiding die Tiny ontving voor alle inzet in de afgelopen 40 jaar voor de vereniging.

Martien (Tiny voor iedereen) is altijd actief geweest als handballer en in de handbalsport. Begonnen bij UVG (Boxmeer) in 1972 was hij degene die de gesprekken aanknoopte met de KPJ in Mill. Daar handbalde veel Millse jeugd. Maar degene die een stapje hoger wilden vertrokken naar andere verenigingen.

Met de komst van sporthal “de Looierij” vond van Katwijk het tijd voor een club in Mill. Dat is 40 jaar geleden. Tiny is onafgebroken actief gebleven voor de club. Speler, trainer, coach, scheidsrechter. Tiny leeft voor de club en is door de jaren heen het boegbeeld geworden van MHV‘81. Zowel handbal technisch als in het vormen van karakter en discipline bij de jeugd is Tiny belangrijk voor de club. Voor meerdere leden binnen MHV ’81 was dit reden hem voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Wat niet onbenoemd mag blijven is dat zijn vrouw Roos van Katwijk ook in allerlei functies betrokken is geweest bij de club. Dat geldt ook voor zijn dochter Manuela van Baal en zoon Danny. Ook kleindochters Baukje van Baal en Lieke van Baal zijn duidelijk uit hetzelfde hout gesneden. Zowel als speelsters als in allerlei andere rollen dragen zij bij aan MHV’81.

Tiny namens alle leden, vrijwilligers en iedereen die MHV ’81 een warm hart toedraagt van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding.