Volg ons op social media:

Historische overwinning dames MHV’81

19 September 2021

De dames van handbalvereniging MHV hebben een historische zege geboekt. Voor het eerst won een damesteam van de Millse club een wedstrijd in de Eerste Divisie. In Den Haag won de ploeg van coaches Van den Akker en De Gier de openingswedstrijd van de competitie. Hercules werd met klinkende cijfers verslagen: 18-30.

Na een jaar zonder officiële competitiewedstrijden klonk om 19.00 uur het beginsignaal. Voor beide teams hét moment om te zien hoe goed de vorm is na de lockdown. Marijn Weren opende de score voor MHV. Via 1-1 stond er na tien minuten spelen 1-5 op het scorebord. De snelle aanval, één van de wapens van de dynamische handbalsters, kon gelopen worden, omdat de defensie een hecht collectief was. Mede door de uitblinkende keepster Nienke van de Boom kon de voorsprong al in de eerste helft verder worden uitgebouwd. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 5-14 tussenstand.

Na de rust werd al snel duidelijk dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Dit ondanks wat slordiger spel aan Millse zijde. Via 6-17 en 8-22 stond het halverwege de tweede helft 13-24. Debutanten Nicole Nijenhuis en Diede Baltussen maakte beiden hun eerste doelpunten voor MHV Dames 1. De teamprestatie resulteerde in de ruime 18-30 overwinning. Een mooi resultaat waar het damesteam op verder kan bouwen.

Volgende week, zaterdagavond 25 september, vervolgen de dames de competitie tegen SEW DS2. Tijdens deze avond staat ook de teampresentatie op het programma. Leden, sponsoren en supporters zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom in sporthal De Looierij in Mill. De toegang is gratis en alleen met een geldig coronatoegangsbewijs. De wedstrijd van de Dames 1 start om 20.00 uur.